I oktober fik de første computere Windows 11. Det nye system, der måske på overfladen ikke adskiller sig dramatisk fra Windows 10, stiller store krav til udstyret, som mange ældre pc’er ikke kan leve op til.

Hvis du har en computer, der er fra 2016 eller tidligere, er der en stor risiko for, at den ikke kan køre Windows 11. Det vil sige, at du før eller siden skal ud og investere i en ny computer. Windows 11’s ankomst minder os om, at det går hurtigt i computerverdenen. De fleste af os har en pc, som var spået en langtidssikret fremtid, da vi i sin tid købte den. Som årene gik, sakkede den agterud. Fem år er ofte nok. Så kan computere typisk ikke længere følge med udviklingen.

Alle computere kan bruges

Hvad gør man så? Skrot er ikke løsningen. Både af miljøhensyn, og fordi den gamle computer næsten altid kan bruges til et eller andet. Det kan godt være, den er syv minutter om at starte op, men den kan stadig stå permanent tændt som billedramme.

Det kan også være, den ikke klarer videoredigering. I stedet kan den indtage rollen som en “internet-pc”. Med andre ord: Din gamle pc kan stadig få en meningsfuld fremtid. Det er stort set kun fantasien, der sætter grænsen for, hvad du kan bruge din aflagte computer til. I denne artikelserie har vi fremhævet fem sandsynlige scenarier, men der er et utal af andre muligheder. For eksempel kan du også bruge computeren som spille-pc til børnebørnene eller som en musik-pc, der streamer fra pc’en til stereoanlægget.

Dette første afsnit handler imidlertid om at bruge computeren som en ekstra skærm. Du har nok selv oplevet, hvordan en pc-skærm hurtigt fyldes med vinduer, så dit arbejde hæmmes. Det kommer du til livs ved at lægge din gamle pc’s skærm i forlængelse af din primære skærm. Windows kan hjælpe dig på vej. Både din gamle og din nye pc skal vide, hvad der foregår, og koble sig sammen i en slags netværk. Det er heldigvis forbløffende enkelt. Før du går i gang med at omdanne din pc til en skærm, skal du gennem nogle forberedelser. Du skal nulstille Windows og skrue helt ned for det digitale tingeltangel, som sløver pc’en. Så er pc’en helt klar til sit andet forår.

De 5 afsnit

Del 1 • Ekstra skærm

Del 2 • Køkken-pc

Del 3 • Dvd-afspiller

Del 4 • Internet-pc

Del 5 • Overvågning

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.