Jeg har haft en del computere gennem tiden; ikke bare privat, men særligt i arbejdsøjemed, hvor jeg har testet en myriade af forskellige pc’er i kraft af mit arbejde som journalist. Og de fleste computere har jeg ikke haft noget problem med at skille mig af med igen.

Men én computer har jeg aldrig kunnet give slip på: min ThinkPad X300, som jeg købte i gymnasiet i år 2009. En computer bygget som en panservogn, men med SSD-harddisk, et uhyggeligt tyndt DVD-drev og en vægt på bare 1,5 kilo. Alt sammen standard i selv billige computere i dag, men nærmest uhørt for en pc tilbage i 00’erne. Computeren kostede derfor også kassen, men det er faktisk ikke derfor, jeg ikke har nænnet at smide den ud.

Det er nærmere af respekt for det store ingeniørarbejde og opfindsomheden, der ligger bag computeren.

Hvad stiller man så op?

Så hvad gør man med en gammel maskine, man ikke rigtig kan bruge til noget, men som man heller ikke nænner at skille sig af med? Jo, jeg har installeret Googles styresystem, ChromeOS, på maskinen. Og det er jeg glad for, da det har givet min Think- Pad en renæssance.

Chrome OS er et lettere styresystem end Windows, og min computer føles nu hurtigere og mere anvendelig end før. Batteritiden er også bedre, selv om computeren mest bliver brugt, når den er tilsluttet strøm. Og da den alligevel ikke for alvor formår at køre store og tunge programmer, er jeg fint tilfreds med ChromeOS, som mere eller mindre er en avanceret webbrowser.

Det er et perfekt styresystem til mindre krævende opgaver på computeren. Fx at læse og svare på mails, tjekke opskrifter, når jeg laver aftensmad, se videoer på YouTube og serier på Netflix og skrive og redigere dokumenter i Google Docs. Altså kan jeg klare omkring 80 procent af de opgaver, jeg bruger en Windows-pc til. Og hvis du tror, at det er en bøvlet affære at omdanne en Windows-pc til en Chromebook, kan du godt tro om igen. Det tager faktisk ikke mere end en halv times tid.

Og Googles understøttelse er desuden så god, at det formentlig også virker på din computer – når det nu virkede på min fra 2009. Det er derfor bare om at komme i gang med dette projekt, hvis du også har en computer stående, som du ikke nænner at smide ud … men som du heller ikke helt ved, hvad du mon skal bruge til.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.