Chromebooks er en kategori af bærbare computere, som har haft godt af at modnes lidt gennem årene. I begyndelsen var det svært at se, hvad man skulle bruge dem til, for de kunne ikke så meget mere end det, du også kunne i Chrome-browseren på en Windows-pc.

Den tid er heldigvis forbi, for både computerne og styresystemet er blevet meget bedre. I dag kan du købe Chromebooks, som til forveksling ligner Windows- computere, og styresystemet Chrome OS er blevet voldsomt forbedret, så det i dag fx er muligt at køre Android- apps som dem, du også har på telefonen.

Det har udvidet udvalget af apps til Chromebooks gevaldigt. Chromebooks fungerer godt sammen med Googles egne apps som Gmail, Drev og Maps, men der findes også et væld af andre gratis apps, som du kan hente i den indbyggede app-butik og installere. Det eneste, du må undvære, er de fleste af de programmer, som du er vant til at bruge i Windows. Der er typisk ikke så meget lagerplads i en Chromebook som i en Windows- pc, men det gør faktisk ikke så meget, for styresystemet og de apps, du installerer, fylder ikke så meget som i Windows. Chromebooks er som udgangspunkt bygget til at bruge internetforbindelsen til så meget som muligt.

Det vil blandt sige, at alle Google-apps løbende gemmer dine dokumenter på Googles servere. Du kan godt arbejde offline for en kort bemærkning, men så synkroniseres dit arbejde, når du igen har forbindelse til nettet. En anden fordel er, at du også slipper for at opdatere dine apps. Det sker helt af sig selv.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.