Hvis du vil have så meget pc for pengene som muligt, anbefaler vi normalt ikke, at du køber den allerhurtigste og allernyeste teknologi, for her er prisen ofte skruet en ekstra tand i vejret. Men hvad nu, hvis man kunne være helt ligeglad med prisen og bare ville have en pc, der var bygget af alle de bedste komponenter, man kunne få fat i? Ja, så ville den nok ligne noget i stil med MEG Aegis Ti5 fra computerproducenten MSI.

Listen over computerens specifikationer ligner nærmest noget fra et computerkatalog fra fremtiden. Processoren er fx en Core i9-chip fra Intels 12. generation, kabelnetværket overfører 2,5 gigabit i sekundet i stedet for 1 gigabit, som er det almindelige i dag, og det trådløse netværk er den spritnye standard Wi-Fi 6E. Grafikkortet er også i en klasse for sig.

Det er Nvidias GeForce RTX 3090, som i sig selv udgør omkring en tredjedel af computerens pris. Nogle af de grafiske tests, som vi udførte for at presse grafikkortets regnekraft til det yderste, flimrede bare hen over skærmen. Den skærm, vi havde sluttet til pc’en, kunne ikke følge med i strømmen af billeder, der blev sendt til den. Under en af vores tests af grafikkortet nåede det op på over 700 skærmbilleder i sekundet – også kaldet fps.

Hurtigst i alle kategorier

Computeren var den hurtigste, vi har testet, i alle testkategorier. Grafikkor tet var blandt de to procent hurtigste, som nogensinde er blevet testet på verdensplan med vores testprogram, PassMark PerformanceTest. Både processoren og den indbyggede SSD var endda blandt den hurtigste procent af alle testede. De hurtige enkeltdele kunne tydeligt mærkes, da vi tog computeren i brug med Windows 11 og nogle af de nyeste spil.

Den høje ydelse var nemlig ikke bare mærkbar i de krævende spil, som nu endelig kunne køre i allerhøjeste opløsning med alle grafiske detaljer slået til; det gjorde også en kæmpe forskel i almindeligt arbejde i Windows. Det var overraskende, så meget hurtigere websider blev vist i Google Chrome.

Man skulle umiddelbart tro, at indlæsningen først og fremmest blev påvirket af internetforbindelsen, men på den samme forbindelse til nettet, som vores sædvanlige arbejdscomputere bruger, var MEG Aegis Ti5 markant hurtigere til at vise de indholdstunge forsider fra forskellige nyhedsmedier. Da vi så åbnede det nye skydespil Call of Duty Vanguard, kom grafikkortet på arbejde, og det kunne høres! Computerens blæsere fik det til at lyde, som om der gik en let vind gennem lokalet, og vi var nødt til at tage høretelefoner på for at kunne koncentrere os om spillets flotte scenerier fra 2. Verdenskrig.

Prisskiltet på MEG Aegis Ti5 virker måske nok afskrækkende på de fleste, men hvis der er noget, vi har lært af de seneste årtiers udvikling, så er det, at nutidens superteknologi er morgendagens tilbud nede i computerbutikken. Vi glæder os allerede.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.