Er din skærm blevet trist at se på og dårlig til at gengive farver? Eller er der problemer med lysstyrken? Så hjælper det med stor sandsynlighed at kalibrere skærmen.

At kalibrere skærmen betyder, at du justerer farvegengivelsen, kontrastforholdet og lysstyrken på skærmen, så du får bedre farver og et skarpere skriftbillede på din skærm. For nogle mennesker kan det være ligegyldigt, om skærmen gengiver farverne helt perfekt, men arbejder du for eksempel med fotoredigering, er det essentielt, at farverne og kontrastforholdene er lige i øjet.

Ellers risikerer du, at dine billeder bliver for mørke eller for lyse, at der dukker mystiske farvepletter op på dine motiver, eller at billederne bliver decideret grimme, når du printer dem ud. Det er med andre ord ret vigtigt, at du kalibrerer din skærm og indstiller den korrekt, så farver og nuancer bliver gengivet, præcis som de var, fx da du tog billedet med dit kamera.

Så undgår du at bruge oceaner af tid på at efterbehandle billeder i blinde og muligvis ende med et forkert resultat, fordi de farver, du har skruet op for, kun passer til den fejlbehæftede skærm, du sidder ved.

Hent Calibrize

Komputer for alle har løsningen til dig. Programmet Calibrize kan du hente gratis i Fordelszonen, og som navnet måske antyder, er programmet skræddersyet til at kalibrere skærmen. Calibrize er nemt at bruge, for du guides igennem tre simple trin, og så har du på få minutter en skærm med skarpe og korrekte farver. Vi kan ikke vise dig på tryk, hvordan resultatet skal se ud på din skærm, for det er helt op til dig. Vi viser dig til gengæld, hvordan du udfører kalibreringen, så du sikrer dig en livlig skærm med et noget nær perfekt billede. Men vi lægger ud med at forklare nogle af de ord og begreber, der bruges i forbindelse med justering af pc-skærme.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.