Efter vores mening kan en computerskærm nærmest ikke blive for stor. Hvis bare der er plads på skrivebordet og du ikke ligefrem behøver at dreje hovedet for at se skærmens kanter, er der ingen problemer i at anskaffe sig en velvoksen skærm.

I dette nummer tester vi et spændende felt med fem skærme på 27 tommer og en enkelt på 28. De 27 tommer er den mest almindelige skærmstørrelse i dag, og du kan få en god skærm for et par tusinde kroner. Den mindste opløsning i de testede skærme er Full HD – altså 1920 x 1080 pixels. I en 27-tommers skærm giver det et fint billede, hvis du ikke sidder alt for tæt på skærmen. Prismæssigt er der et lille gab op til skærmene med Ultra HD-opløsningen 3840 x 2160 pixels.

Hvis du er lidt af en feinschmecker, er de ekstra penge dog efter vores mening givet ualmindelig godt ud. Billeder og film står selvfølgelig superflot, men selv noget så dagligdags og kedeligt som bogstaverne i en tekst får en skarphed, som gør det svært at vende tilbage til en skærm med lavere opløsning. Skærmene på de næste sider kan selvfølgelig bruges som den primære skærm til en stationær pc, men det giver faktisk også god mening at koble skærme i denne størrelse sammen med din bærbare pc.

Selv fra en bærbar pc med en stor indbygget skærm er der et kæmpe spring op til en skærmdiagonal på 27 eller 28 tommer, og når først du har prøvet det, virker den indbyggede skærm i den bærbare blot som en nødløsning, som du kun vil bruge, når du er væk hjemmefra.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.