Det er nemmere end nogensinde at finde vej, når du kører bil. Navigationsapps til telefonen er i dag meget avancerede og kan ikke bare finde den korteste rute til dit mål. De holder også øje med trafikken undervejs og sørger for, at du undgår køer og kommer så hurtigt frem til din destination som overhovedet muligt.

Vi testede fire af de største navigations- apps til både Android og iPhone, og det er ikke svært at se, hvorfor de efterhånden har fået udryddet de fysiske GPS-apparater, som ellers har siddet i vores forruder siden årtusindskiftet.

Telefonens konstante forbindelse til internettet og de løbende forbedringer og opdateringer af de avancerede apps gør det simpelthen umuligt for de fysiske GPS-apparater at følge med. Enkelte firmaer fra GPS-enhedernes velmagtsdage er fulgt med tiden, og Tom- Toms mobil-app er fx fremragende – blandt andet på grund af virksomhedens gode kort, som er flyttet med over på telefonen.

Vores test viser dog, at det er svært at hamle op med Google, der har proppet sin populære app Maps med data. Her får du ikke bare et kort, men også satellitfotos, billeder i gadeplan og masser af oplysninger om forretninger og seværdigheder på kortet.

Men selv om Google klarer sig godt på næsten alle fronter, er det ikke sikkert, at det er den helt rigtige løsning for dig. Muligheden for at hente kort ned til offline- navigation mangler, og det kan være en attraktiv funktion, hvis du vil undgå høje regninger for dataforbrug på fx ferien i udlandet.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.