Google er kendt for rigtig mange ting i vores hverdag – websøgninger, e- mail, digitale landkort – men en af firmaets allerstørste succeser er det mobile styresystem Android, som i dag er installeret på 75 procent af alle verdens smartphones. Cirka en gang om året kommer en helt ny version af Android, og nu er det blevet tid til dette års version: Android 10, også kendt som “Q”, da Google bruger bogstaver som navne på Android i udviklingsfasen (forrige version hed “P”, eller “Pie”), men når den endelige version er klar, får den et tal i stedet for.

Bedste Android til dato Med den nye version får du en række forandringer og forbedringer, som både giver brugervenligheden og sikkerheden et ekstra nøk opad. I løbet af efteråret lanceres Android 10 til de første telefoner, og herefter bliver styresystemet sendt ud til en lang række smartphones over hele verden. I praksis skal telefonfabrikanter først lave finjusteringer til Android 10, så styresystemet kommer til at passe til deres mobile enheder, og først derefter udsendes Android 10 som en opdatering til enhederne. Derfor sendes den nye version af Android løbende ud til verdens mange telefonmodeller.

Det kan du læse meget mere om her, hvor vi også kigger på nogle af de største begivenheder i Androids verden, så du kan få et overblik over styresystemets historie.

Dette indhold er kun for abonnenter

Log ind i Fordelszonen for at se indholdet.
Endnu ikke abonnent? Prøv for kun 29 kr.
  • Som abonnent får du:
  • Adgang til over 500 sikre og gennemtestede programmer
  • Grundige vejledninger på dansk
  • Adgang til at stille tekniske spørgsmål døgnet rundt
  • De nyeste test og anmeldelser
  • De seneste 12 udgaver af magasinet digitalt
  • Det trykte magasin leveret til døren
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.