Det kan være slemt nok at blive ramt af virus på pc’en, men hvis din telefon bliver inficeret, kan det for alvor blive katastrofalt. På moderne smartphones ligger både bankoplysninger, alle vores kontakter, billeder og masser af private data.

Derfor er det også vigtigt at sørge for, at skadelige apps og lyssky personer ikke får adgang til telefonen. Vi testede en håndfuld sikkerhedsapps til Android. Googles populære styrestem er mere åbent for eksterne appudviklere, og derfor også mere sårbart overfor angreb fra skadelige apps.

Vi tog Googles egen antivirusscanner med i testen denne gang for at se, hvordan den klarede sig i forhold til betalingssikkerheds- apps. Vi kan allerede her afsløre, at det ikke var godt. Antivirusfunktionen Google Play Protect gemmer sig i app-butikken Play Butik på din Android-telefon.

Play Protect sørger for at scanne alle nye apps, når du henter dem ned på telefonen for at installere dem. De apps, du allerede har installeret, bliver også løbende scannet og overvåget for at spore mistænkelig adfærd. Det sker typisk, når du ikke bruger telefonen til andre ting. Ved at åbne Play Butik og trykke på dit profilbillede og vælge Play Protect kan du selv se, hvornår den sidste scanning af din telefon blev foretaget. Testen af Play Protect afslørede, at det kun lykkedes Androids antivirusfunktion at stoppe lidt under tre fjerdedele af de trusler, som telefonen blev udsat for.

Det er selvfølgelig ikke godt nok, og det er også grunden til, at det er en god idé at udstyre din Androidtelefon med ekstra beskyttelse fra en af de fem antivirus-apps i testen.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.