Microsoft proklamerede i 2015, at Windows 10 ville blive den sidste udgave af det populære styresystem – i hvert fald i traditionel form. I stedet for at sende helt nye Windows-udgaver på gaden ville Microsoft løbende opdatere alverdens pc’er automatisk, så Journalist Henning Rasmussen alle altid havde adgang til den seneste version. Det mål har her fem år efter lanceringen holdt stik: Den nyeste udgave af Windows hedder stadig 10, men er noget anderledes end den Windows 10, der blev lanceret tilbage i 2015.

Det skyldes, at Microsoft hvert halve år sender en ny stor funktionsopdatering ud til alle pc’er med Windows 10 – og med opdateringerne er Windows løbende blevet ændret. Der er fjernet funktioner og programmer, mens helt nye muligheder er kommet til. Gamle kendinge som Kontrolpanel er ved at blive erstattet af den nye indstillingsmenu, mens klassiske programmer i Windows er blevet opgraderet og har fået flere funktioner. En del af de indbyggede programmer er også i mellemtiden blevet til apps, som enten følger med automatisk eller skal hentes i Microsoft Store. Om det er der både positivt og negativt at sige: Vi er kede af at se gode programmer som Windows Movie Maker og Windows Live Mail forsvinde og blive erstattet af noget dårligere, men vi er samtidig begejstrede over de nye værktøjer og opgraderinger, som giver pc’en endnu flere funktioner.

En af de positive oplevelser er fx startmenuen, der er blevet justeret over flere omgange og nu er meget mere brugbar end i tidligere Windows- udgaver. Det samme gælder den nye Udklipsholder, som giver mulighed for at gemme og indsætte en lang række elementer – og ikke bare det seneste, du har kopieret. Vi dykker ned i disse og seks andre nyttige nyheder på de følgende sider.

Dette indhold er kun for abonnenter

Log ind i Fordelszonen for at se indholdet.
Endnu ikke abonnent? Prøv for kun 29 kr.
  • Som abonnent får du:
  • Adgang til over 500 sikre og gennemtestede programmer
  • Grundige vejledninger på dansk
  • Adgang til at stille tekniske spørgsmål døgnet rundt
  • De nyeste test og anmeldelser
  • De seneste 12 udgaver af magasinet digitalt
  • Det trykte magasin leveret til døren
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.