Vidste du, at du kan arbejde på flere Skriveborde ad gangen i Windows? Det gjorde du måske nok – men det er nok også sandsynligt, at du aldrig rigtig har kunnet se formålet. Arbejdet med flere Skriveborde er en tilvænningssag.

Der kan let gå en dag eller to, før Skrivebordene går fra at være forvirrende elementer til at være en fordel. Men så bliver det også en rigtig fin hjælp.

Men hvad vil det egentlig sige at have et ekstra Skrivebord? Jo, man kan måske bedst af alt sammenligne et ekstra Skrivebord med en ekstra opslagstavle. Formålet er, at du ikke mister overblikket med mange vinduer oveni hinanden. Det nye Skrivebord har de samme skrivebordsikoner og skrivebordsbaggrund som det andet.

Men du får flere "opslagstavler", som du kan skifte mellem for at få let adgang til alle dine åbne vinduer. Det er fx nyttigt med to Skriveborde, hvis du arbejder på to forskellige projekter. På det ene Skrivebord kan du placere de vinduer, som har at gøre med det ene projekt, og på det andet kan du holde overblik over emnerne i det andet projekt. Opdelingen kan også være en snild måde at holde seriøst arbejde og underholdning adskilt på.

Fx kan du bruge det første Skrivebord til dine arbejdsvinduer og det andet til alle overspringshandlingerne.

Bemærk, at Skrivebordene ryddes efter en genstart af pc'en. Men Skrivebordenes navne bevares, så du hurtigt igen kan åbne de relevante vinduer på de ønskede Skriveborde. Bemærk i øvrigt også, at Skrivebordene har en fælles proceslinje. Det vil sige, at de samme genvejsikoner til åbne vinduer ligger klar på proceslinjen under alle Skriveborde – og ser ens ud, hvor end du befinder dig.

Hvis du er på Skrivebord 1 og klikker på en proceslinjegenvej til et vindue fra Skrivebord 2, hopper du straks over til Skrivebord 2.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.