Som du måske allerede ved, sender Windows data fra din computer til Microsoft. Det drejer sig om alt fra neutrale oplysninger om udstyret på din pc til mere personlige data som fx dine indtastede søgninger, eller hvilke dokumenter du har åbnet senest.

Til Microsofts ros skal det siges, at de spørger dig pænt, hver eneste gang de ønsker nye data om din optræden ved pc’en. Hvad Microsoft til gengæld klarer mindre pænt, er at gøre dig opmærksom på, at disse valg nulstilles, hver gang en ny større opdatering af Windows lander på din computer. Tidligere i år offentliggjorde Microsoft således opdateringen med tilnavnet 1903. Hvis du har installeret den, bør du være særlig opmærksom på, om nogle af dine indstillinger er ændret.

Hvis du ønsker at ændre et af dine valg, må du ind i Windows’ privatlivsindstillinger, som Microsoft kalder “Indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger”. Der kan du fx indstille, om Microsoft må få adgang til dine søgninger, dine besøgte hjemmesider, dine kontaktpersoner, dine downloadede apps og meget, meget mere. Problemet er bare, at det er mere end almindeligt svært at gennemskue, hvad de forskel

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.