I Windows findes der to kategorier af indstillinger. De synlige og de skjulte. I det synlige lag findes alle de indstillinger, som du kan finde frem til med genvejen Windows-tast + I. Til denne kategori hører også alle de indstillinger, du tilgår med et højreklik i startmenuen, på proceslinjen, i Stifinder eller på Skrivebordet.

Det er ikke småting, du kan forbedre i dette lag. Du kan ændre, hvordan dit udstyr opfører sig, hvordan Windows ser ud, hvordan Stifinder indrettes, hvorvidt dine handlinger på pc’en skal sendes til Microsofts servere og hundredvis af andre ting.

Men der er stadig detaljer, som Microsoft ikke tilbyder dig i disse indstillinger. De mere nørdede indstillinger kunne man kalde dem. Der skal du ned i et andet lag, som almindelige pc-brugere sjældent støder på. I Windows registreringsdatabase kan du finjustere stort set alt i styresystemet, helt ned til bredden af rullepanelet i Stifinder! Der er bare et problem.

Registreringsdatabasen er et fremmed, indviklet system for de fleste. Det er svært overhovedet at finde det hjørne af registreringsdatabasen, hvor den ønskede indstilling ligger. Hvis man kommer til at skrive en indstilling forkert, kan man desuden komme til at ændre noget i Windows, som er svært at rette op igen. Programmet Hidden Windows 10 Features gør arbejdet for dig, så du ikke behøver at pille i den besværlige database.

I denne artikel ser vi på intet mindre end 57 store og små forbedringer af Windows, som normalt vil kræve indviklede procedurer, men her kan udføres med et flueben og ét klik på en knap til at bekræfte.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.