Ifølge Microsoft selv er Windows 10 den sidste udgave af Windows, du nogensinde installerer på din pc. Det er dog kun halvdelen af sandheden, for mens der tilsyneladende ikke er udsigt til Windows 11 eller 12, opdateres Windows 10 så ofte og så omfattende, at den nuværende udgave af Windows 10 allerede nu adskiller sig markant fra den originale version, som blev lanceret for tre år siden, i 2015. Før i tiden blev Windows ganske vist opdateret hver måned, men det var primært sikkerhedsrettelser og reparationer af deciderede fejl i styresystemet.

Med Windows 10 udsendes der fortsat løbende opdateringer, som retter fejl og mangler, men derudover bliver Windows også hvert halve år opdateret til en helt ny udgave med et nyt versionsnummer. Disse store opdateringer har næsten karakter af en ny udgave af Windows, da de reelt svarer til de gammeldags Servicepakker, som radikalt ændrer på funktioner, programmer og indstillinger i Windows. Den seneste af disse opdateringer hedder 1809 – opkaldt efter september 2018, hvor den blev lanceret til alverdens pc’er med Windows 10 – og allerede om få uger er den næste store opdatering klar. For dig har det den fordel, at du ikke behøver vente flere år på, at Microsoft introducerer en længe ventet funktion eller en ny app, der gør livet lidt lettere. Hvis der er nok brugere af Windows 10, som ønsker en bestemt ændring, kan Microsoft hurtigt reagere og tage det med i næste opdatering.

Og noget tyder på, at firmaet lytter til brugerne. Gennem programmet Windows Insider Program, som du selv kan få adgang til via Opdatering og sikkerhed i Windows’ indstillinger, kan alle og enhver installere opdateringer, mens de stadig er i udviklingsfasen. Tilbagemeldingerne fra de mange frivillige i dette program har stor indflydelse på udformningen af de endelige opdateringer. Indtil videre er Windows 10 opdateret seks gange siden fødslen i 2015, og her kan du læse mere om de enkelte opdateringer, ligesom vi viser, hvordan du får den seneste udgave.

Dette indhold er kun for abonnenter

Log ind i Fordelszonen for at se indholdet.
Endnu ikke abonnent? Prøv for kun 29 kr.
  • Som abonnent får du:
  • Adgang til over 500 sikre og gennemtestede programmer
  • Grundige vejledninger på dansk
  • Adgang til at stille tekniske spørgsmål døgnet rundt
  • De nyeste test og anmeldelser
  • De seneste 12 udgaver af magasinet digitalt
  • Det trykte magasin leveret til døren
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.