I gamle dage – altså før Windows 8 – var det almindeligt pensum for enhver pc-ejer, at man som det første skulle installere et antivirusprogram, når man købte ny pc eller geninstallerede Windows på sin computer. Så man stort på den regel, risikerede man i værste fald at få pc’en inficeret med en virus eller at få besøg af en hacker. I de tidligere Windows-versioner fulgte der nemlig ikke skyggen af sikkerhed med selve styresystemet. Med de første udgaver af Windows 10, der blev lanceret i 2015, fik man fra starten en udmærket basal beskyttelse, så det ikke var nogen katastrofe, at man ikke som det første havde installeret et sikkerhedsprogram på computeren. Udbuddet af sikkerhedsmuligheder i Windows har Microsoft tilmed løbende forbedret. Med de seneste store funktionsopdateringer til Windows 10 rummer styresystemet så mange indbyggede sikkerhedsfunktioner, at det begynder at ligne den samme sikkerhed, du får med en kommerciel sikkerhedspakke.

Funktionerne er skjult

Af uransagelige årsager er mange af de mest effektive sikkerhedsfunktioner i Windows 10 dog så godt skjult, at du næppe har opdaget dem. Derudover er en del af de nyeste sikkerhedsfunktioner faktisk slået fra som standard, så hvis du ikke selv går aktivt ind og slår funktionerne til, er din pc altså dårligere beskyttet.

Slå trygt funktionerne til

Vi har gravet i de hemmelige indstillinger i Windows 10 og har fundet otte nye sikkerhedsindstillinger, som du bør aktivere, hvis du vil gøre din pc så sikker som muligt. Den eneste ulempe ved at aktivere alle sikkerhedsfunktionerne er, at du risikerer at få flere advarsler om fx farlige programmer af Windows – men det er under alle omstændigheder bedre end ingen advarsler, eller at du uvidende installerer malware på din computers harddisk.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.