En e-bogslæser er et mærkeligt produkt, for det smarte ved den er egentlig dens begrænsninger. Her får du ikke en skinnende skærm med millioner af farver, og der sidder heller ikke en lynhurtig processor i den, så du kan køre de nyeste apps. Det, du til gengæld får i en ebogslæser, er et apparat, der er bedre at læse tekst på end en tablet, og i de fleste tilfælde er den faktisk også den gode, gamle papirbog overlegen. Der er stor forskel på, hvordan du får indhold til e-bogslæsere. Nogle har indbygget deres egen boghandel som fx Amazons Kindle Paperwhite. I andre må du selv hente bøgerne ned på din pc og efterfølgende flytte dem over på e-bogslæseren via en USB-forbindelse. Alle e-bogslæserne i testen kan læse mange forskellige formater, og man lærer fx hurtigt at sætte pris på at kunne tage en PDF med, så du kan læse den, når det passer dig.

Alle e-bogslæserne i testen har indbygget lys, som du kan tænde og slukke efter behov. Lyset kan skrues langt ned, og selv om man deler soveværelse med en anden, kan man faktisk ligge og læse i sengen uden at forstyrre. E-bogslæserens største fordel i forhold til en tablet er, at du uden problemer kan læse, hvad der står på skærmen, selv om solens lys står direkte ind på den. Det skyldes det særlige E-ink, som får e-bogslæserens skærm til at ligne en almindelig bogside.

Skærmen bruger meget mindre strøm end en kraftigt belyst LCD-skærm i en tablet. Derfor kan du tit bruge din ebogslæser i ugevis uden at lade den op.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.