Priserne på harddiskplads falder hele tiden – og i dag kan du for få hundrede kroner tage flere terabytes med dig i lommen, når du bevæger dig hjemmefra med computeren. Hvis du fx tager den smarte Verbatimharddisk med indbygget SD-kortlæser med dig på ferien, kan du gemme flere hundrede tusinde billeder undervejs. Ja, selv med videooptagelser i høj opløsning går der meget lang tid, før du risikerer at løbe tør for plads.

Udover at harddiskene i sig selv ikke er særlig store, slipper du også for at slæbe rundt på en stor og klodset strømforsyning. Alle harddiskene i testen får nemlig al den strøm, de behøver, udelukkende fra USB-kablet, som også bruges til at overføre data mellem harddisken og computeren. Det er superpraktisk, hvis harddisken skal med i en lomme. Hvis du har brug for ekstra sikkerhed til dine data, har flere af harddiskene en særlig effektiv 256-bit kryptering, der sikrer, at det kun er dig, der har adgang til harddiskens indhold. Det kan fx være en fordel, hvis du bruger harddisken til backup af pc'en og opbevarer den et sted, som andre har adgang til. På to af harddiskene aktiveres krypteringen med knapper på toppen, mens en tredje harddisk i testen kan låses og låses op med en gratis tilhørende app til din mobil.

Hvis dine krav til sikkerhed snarere går på, at harddisken skal kunne tåle nogle gevaldige knubs, kan du i stedet gå efter Adatas ekstremt solide testdeltager. Vi kørte den over med en tonstung fransk stationcar, uden at hverken bil eller harddisk tog skade. Harddisken er også støv- og vandtæt, så den er forberedt på lidt af hvert.

Dette indhold er kun for abonnenter

Log ind i Fordelszonen for at se indholdet.
Endnu ikke abonnent? Prøv for kun 29 kr.
  • Som abonnent får du:
  • Adgang til over 500 sikre og gennemtestede programmer
  • Grundige vejledninger på dansk
  • Adgang til at stille tekniske spørgsmål døgnet rundt
  • De nyeste test og anmeldelser
  • De seneste 12 udgaver af magasinet digitalt
  • Det trykte magasin leveret til døren
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.