En god mus er guld værd. Uanset om du bruger den discountmus, der fulgte med din stationære pc, eller skubber rundt på musemarkøren ved hjælp af den lille berøringsfølsomme plade i din bærbare computer, vil du mærke en voldsom forbedring ved at skifte til en af de 12 kvalitetsmus, vi tester på de følgende sider.

Nogle af musene i denne stortest er symmetriske, så de kan bruges med både højre og venstre hånd. Andre er udformet, så de følger håndens konturer perfekt, og du kan arbejde med dem i timevis uden ubehag. En kvalitetsmus kan også give dig flere fordele, hvis du på grund af helbredsproblemer har svært ved at bruge en almindelig billig mus eller de museplader, som man finder på bærbare computere. Nogle mus giver fx mulighed for at ændre vægten med små lodder, og du kan endda indimellem ligefrem ændre musens form ved hjælp af små påmonterede plastikstykker. De fleste mus har også specialiserede indstillingsprogrammer, som du kan bruge til at ændre musens adfærd. Så kan du fx få musemarkøren til at skifte hastighed ved et tryk på en knap på musen. Den lavere hastighed hjælper på kontrollen over musen, hvis du ikke er så sikker på hænderne, og kan også være en fordel, hvis du sidder med noget billedbehandling, som kræver særlig følsomt pillearbejde med musemarkøren.

Du kan få et fingerpeg om musens præcision ved at se på dens CPI-tal, som du finder i skemaet på de sidste to sider af testen. Er du venstrehåndet, er udvalget af mus ikke tilnærmelsesvis så stort, som hvis du er højrehåndet. Der findes dog faktisk glimrende mus for venstrehåndede – og vi har angivet ved hver mus, om den kan bruges med venstre hånd.

Dette indhold er kun for abonnenter

Log ind i Fordelszonen for at se indholdet.
Endnu ikke abonnent? Prøv for kun 29 kr.
  • Som abonnent får du:
  • Adgang til over 500 sikre og gennemtestede programmer
  • Grundige vejledninger på dansk
  • Adgang til at stille tekniske spørgsmål døgnet rundt
  • De nyeste test og anmeldelser
  • De seneste 12 udgaver af magasinet digitalt
  • Det trykte magasin leveret til døren
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.