Det lille program XMeters lægger sig i proceslinjen i Windows 10. Med små ikoner og tal viser det hele tiden, hvad der sker på din pc. Alle processorens kerner er vist, og du kan se, hvor meget de belastes. Netværkstrafikken både til og fra computeren angiver XMeters med to rækker tal. På samme måde kan du også se data, der læses eller skrives til harddisken. Endelig viser XMeters også, hvor stor en del af computerens installerede ram, der er i brug.

Ved at holde øje med XMeters’ oplysninger på proceslinjen kan du se, hvor meget et bestemt program belaster din computer. Du kan også få et praj om, at der er noget galt: Hvis der fx konstant er meget høj processoraktivitet, selv om du slet ikke har åbnet nogen programmer, kan det være en god idé at tage et kig i Joblisten og få stoppet den proces, der kører i baggrunden og sløver pc’en ned.

En voldsom netværks-aktivitet kan være et tegn på, at andre bruger din pc til udsendelse af spam-mail. Du kan løbende holde øje med, hvor mange data der sendes og modtages af din computer, så du hurtigt kan foretage en scanning efter virus, hvis du får mistanke om, at der er noget galt.

Læs vores guide til programmet herunder.

Dette indhold er kun for abonnenter

Log ind i Fordelszonen for at se indholdet.
Endnu ikke abonnent? Prøv for kun 29 kr.
  • Som abonnent får du:
  • Adgang til over 500 sikre og gennemtestede programmer
  • Grundige vejledninger på dansk
  • Adgang til at stille tekniske spørgsmål døgnet rundt
  • De nyeste test og anmeldelser
  • De seneste 12 udgaver af magasinet digitalt
  • Det trykte magasin leveret til døren
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.