Digitale fotos viser ikke kun, hvad du har fotograferet, men de gemmer også på en lang række af detaljerede informationer som, hvilken kameratype og hvilke kameraindstillinger, der er blevet brugt. Informationerne om indstillingerne kan fx være oplysninger om billedets dimensioner målt i megapixels, om der er brugt blitz, hvor meget, der er zoomet ind, eller hvor høj lysstyrken er. For nogle af os er afsløringerne af disse oplysninger harmløse, men metadata indeholder også informationer om, hvor og hvornår billedet er taget, og det er straks mere privat. Hvis du ikke ønsker at dele det med omverdenen, kan du dog nemt fjerne oplysningerne med programmet Ascomp Photo Anonymizer. Programmet rydder fuldstændigt ud i oplysningerne, så dine fotos kun viser motivet og ikke sladrer om din gøren og laden.

Sådan rydder du ud i oplysningerne

Du kan nemt fjerne oplysningerne fra et foto med Ascomp Photo Anonymizer. Du kan vælge kun at fjerne placeringsdata, men i denne vejledning viser vi, hvordan du fjerner alle metadata, så ingen oplysninger kan ses i dit foto.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.