Selv om vores internetforbindelser i det seneste årti er blevet hurtigere og hurtigere, er størrelsen på de ting, vi gemmer på pc’en, fulgt med i samme takt.

Et digitalt fotografi taget med en moderne telefon eller digitalkamera fylder meget, meget mere i dag end for ti år siden. Det skyldes selvfølgelig, at billedkvaliteten er røget i vejret i forhold til dengang, men det betyder desværre også, at det kan tage lige så lang tid at sende mange billeder via mail, som det gjorde for ti år siden ... hvis du da overhovedet kan sende dem afsted. Mange mailservere har nemlig den begrænsning, at en mail højst må fylde 10, 20, 50 eller 100 MB, og så kan du løbe ind i problemer, hvis du vil sende hele feriealbummet afsted til familien i en helt almindelig e-mail.

Det lille program RIOT kan gemme en formindsket kopi af dine billeder, som du kan bruge til fx at sende via mail. De formindskede billeder kan også bruges på din hjemmeside, så du undgår, at sidens besøgende mister tålmodigheden, mens de venter på, at browseren skal hente og vise dine fotos.

Dette indhold er kun for abonnenter

Log ind i Fordelszonen for at se indholdet.
Endnu ikke abonnent? Prøv for kun 29 kr.
  • Som abonnent får du:
  • Adgang til over 500 sikre og gennemtestede programmer
  • Grundige vejledninger på dansk
  • Adgang til at stille tekniske spørgsmål døgnet rundt
  • De nyeste test og anmeldelser
  • De seneste 12 udgaver af magasinet digitalt
  • Det trykte magasin leveret til døren
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.