Du er kommet hjem fra brylluppet og kigger din mobiltelefons billeder af brudeparret igennem. Et af dem er helt perfekt, måske det bedste portrætfoto, du nogensinde har taget i din karriere som mobilfotograf. Begge de udkårne smiler over hele ansigtet. I baggrunden ses havet og den strålende sommersol. Det er næsten for godt til at være sandt, og du glæder dig allerede til at vise dit digitale pletskud til det lykkelige par.

Men så ser du det: Længere henne i strandkanten har en bleg, midaldrende strandløve forvildet sig ned til vandet, hvor han lige så forsigtigt dypper tæerne i det store hav. “Hvor kom han nu fra?” Han fylder ganske vist ikke meget i bryllupsbilledet, og det kan da godt tænkes, at alle andre end dig slet ikke vil opdage fremmedelementet. Men nu, hvor du har set ham, er det umuligt at overse ham. Han fylder nærmest det hele i din oplevelse af billedet.

Photoshop med Snapseed

Løsningen er klar. Han skal “photoshoppes” væk. Men du behøver altså ikke benytte Photoshop-programmet fra Adobe, som i skrivende stund koster 186 kroner. Om måneden vel at mærke! Det er nok mere end de fleste vil betale for at fjerne en vildfaren strandløve eller to.

Det er så heller ikke nødvendigt. App’en Snapseed, som er udviklet af Google, klarer nemlig opgaven på fornem vis. I app’en kan du zoome ind på det uønskede element i billedet. Hvad enten det er en strandturist eller en højspændingsledning på et flot naturbillede, kan du nu fjerne elementet ved blot at gnide dine fingre hen over det. Også lidt for fremtrædende fregner eller bumser på portrætbilleder kan trylles væk med app’ens smarte funktion, som hedder healing.

Baggrunden tager over

Nu spørger du måske dig selv, hvad der egentlig sker, når du tværer elementet ud? Her kommer Googles store erfaring med kunstig intelligens ind i billedet. App’en kan nemlig ud fra farverne på den øvrige baggrund gætte, hvilke farver der skal erstatte det element, som du vil fjerne.

Det fungere i sagens natur bedst på billeder med en nogenlunde ensartet baggrund, fx naturbilleder, men selv i bymotiver er vores erfaring, at app’en er rigtig god til at gætte, hvilke farver der skal erstatte den uønskede detalje. Det utrænede øje vil helt sikkert ikke opdage, at der er sket en ændring i forhold til originalen. Snapseed har mange andre værktøjer til fotoredigering, men alene fjernelsen af uønskede personer, dyr og skønhedspletter er nok til at redde de mest synlige fejl på dine billeder.

App’en virker, uanset om du har en iPhone eller en telefon med styresystemet Android.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.