Webkameraer til pc’en fik et voldsomt comeback i 2020 – og det er fortsat ind i 2021, hvor man mange steder i verden stadig tilbringer en stor del af tiden derhjemme.

Hjemmearbejde og videosnak med venner og familie har fået folk til at storme i elektronikbutikkerne for at skaffe sig et godt kamera til onlinemøder og videosamtaler.

Vi satte os for at finde det bedste kamera og undersøge, om der mon gemte sig nogle gode tilbud derude. Undervejs opdagede vi, hvor decideret elendige de indbyggede webkameraer i bærbare computere egentlig er.

Det gav simpelthen et ekstremt løft i billedkvaliteten, når vi koblede et specialiseret webkamera til computeren.

På den stationære computer lærte vi samtidig at sætte pris på Windows Hello. Det er den funktion i Windows 10, der sørger for, at du kan logge på computeren blot ved at vise dit ansigt foran kameraet. Når først man har vænnet sig til dét, virker det klodset og oldnordisk at skulle sidde og taste sit alenlange kodeord ind i en tekstboks for at komme i gang med at bruge computeren.

Du skal være opmærksom på, at priserne på webkameraer har været temmelig ustabile det seneste års tid på grund af den meget store efterspørgsel verden over sammenholdt med leveringsproblemer hos mange af producenterne.

I løbet af nogle få uger under vores test steg priserne således 10-15 procent på webkameraer generelt. Derfor kan prisen på kameraerne i vores test også afvige lidt fra det, du finder ude i butikkerne.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.