Er der en kreativ sjæl eller måske endda en billedkunstner gemt i dig? Så skal du læse med her: Det viser sig nemlig, at du ikke behøver at hive den store tegnebog frem og investere i maling, pensler, lærreder og et staffeli for at skabe flotte værker derhjemme.

Du kan nemlig ved hjælp af et gratis program fra Fordelszonen ganske nemt lave indbydende og varieret kunst ud af dine egne billeder på computeren. Programmet hedder FotoSketcher, og det kræver ikke timevis af arbejde med en pensel – det kræver faktisk blot, at du har en velfungerende pc og nogle fotos, der er velegnede til at eksperimentere lidt med.

Du skal ikke selv sidde og tegne med musen i FotoSketcher. Dine værker er derimod overraskende nemme at lave, for kunsten bliver skabt af forskellige filtre, som du kan anvende på dine billeder. Hvis du fx vil lave dit foto om til et oliemaleri eller en skitsetegning, vælger du blot det filter, der passer til stilen. I praksis behøver du faktisk ikke at gøre andet, men når du har valgt det filter, du vil bruge til at levendegøre dit kunstværk, har du mange muligheder for at gå i dybden og bruge mere tid på at gøre dit billede endnu flottere.

Ved at trække i skyderne i programmets værktøjer kan du fx justere filterets styrke, farveintensiteten, malerpenslens bredde, kontrasten og lysstyrken, hvis du synes, at det passer bedre til dit billede. Når du er tilfreds, klikker du blot på en knap – og så bliver der på få sekunder skabt et helt nyt værk ud fra dit billede.

Det er kun din fantasi, der sætter grænser for, hvad du kan bruge dit færdige billede til: Print det ud og hæng det på køleskabet, sæt det i en billedramme, få det printet professionelt, eller gør noget helt fjerde. Mulighederne er mange med FotoSketcher, som ligger klar til dig i Fordelszonen. På de næste sider hjælper vi dig godt i gang.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.