Det er tid til at bestille en fotokalender, hvis den skal nå at komme frem, så du kan lægge den under juletræet. Vi har derfor designet en fotokalender hos fire fototjenester på nettet for at teste deres muligheder og kvalitet.

Her viste det sig, at der var stor forskel på designprocessen og på de redskaber, vi havde til rådighed på de fire tjenester, da vi skulle skabe vores personlige kalendere. Vi bestilte vores kalendere i det store A3-format hos de tjenester, hvor det kunne lade sig gøre.

A3 er dobbelt så stort som et almindeligt A4-ark, og det store format stiller nogle særlige krav til dine billeder. Vi havde et kraftigt beskåret billede med i den samling fotos, vi brugte til at designe vores kalendere. Alle fire tjenester var flinke til at fortælle os, at billedet var i for lav opløsning – og vi kunne løse problemet ved at ændre designet, så der var flere billeder på hver side og det lavt opløste billede dermed ikke skulle blæses op i så stor størrelse.

Vores erfaringer med kalendertjenester er, at du godt kan slippe afsted med at bruge et billede på to megapixels på en hel A3-side. Det er kun, hvis du stikker næsen helt hen til billedet, at du vil kunne se, at billedet måske ikke er i superhøj opløsning.

De priser, vi har angivet på de fire kalendere, er listepriser hos fototjenesterne. Du kan ofte få forskellige former for rabatter – blandt andet fri fragt – ved fx at tilmelde dig firmaets nyhedsbrev, så vi anbefaler at undersøge priser og rabatmuligheder, før du bestiller. Kalenderne, vi bestilte, ankom alle på under to uger, men op til jul skal du nok regne med længere leveringstid.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.