2020 er blevet året, hvor videosamtaler for alvor fik deres store gennembrud, og gratis tjenester som Zoom har flerdoblet antallet af daglige brugere i forbindelse med den globale coronakrise. Men hvilken videotjeneste er egentlig den bedste? Vi har samlet et felt af de meste populære tjenester, der virker på flere platforme som fx Android, iPhone og Windows.

Fælles for alle testdeltagerne er, at de er gratis. Nogle af dem har du allerede adgang til nu, hvis du har en konto hos Microsoft, Google eller Facebook, mens den sidste tjeneste, Zoom, kører sit eget løb og trods en del kritik af tjenestens sikkerhed er vokset voldsomt i popularitet de seneste år. Eftersom alle tjenesterne er gratis, kan du bare prøve dig lidt frem, hvis du er i tvivl om, hvad du skal bruge.

Vi har valgt fire af de mest udbredte videochat-tjenester, som enhver kan få gratis adgang til. Tjenester, der er bundet til bestemt hardware, som fx Apples Facetime, ser vi derfor først nærmere på, når vi tester de apparater, som de er beregnet til – fx iPad og iPhone. Det eneste, du skal bruge for at komme i gang med de videotjenester, vi har testet, er en mikrofon, en højtaler og et webkamera. Hvis du har en bærbar pc, har du allerede alle tre indbygget og kan bare gå i gang.

Dette indhold er kun for abonnenter

Log ind i Fordelszonen for at se indholdet.
Endnu ikke abonnent? Prøv for kun 29 kr.
  • Som abonnent får du:
  • Adgang til over 500 sikre og gennemtestede programmer
  • Grundige vejledninger på dansk
  • Adgang til at stille tekniske spørgsmål døgnet rundt
  • De nyeste test og anmeldelser
  • De seneste 12 udgaver af magasinet digitalt
  • Det trykte magasin leveret til døren
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.