Takket være mobiltelefonen kan de fleste af os i dag let dokumentere alt, der sker i livet, uanset om det er en oplevelse på en ferie eller en god vens fødselsdag. For har du en mobil med et kamera, kan du nemt optage det hele på video.

Men filmoptagelser og fotos kan hurtigt hobe sig op på telefonens interne hukommelseskort eller på harddisken på computeren, hvor videooptagelserne for mit vedkommende har det med at strande. Med programmet DVDStyler kan du få meget mere ud af optagelserne. DVDStyler gør det nemlig muligt at lave personlige dvd’er, som kan sættes i dvd-afspilleren i stuen og ses fra sofaen med familie og venner. Programmet, der kan hentes gratis i Fordelszonen, giver et væld af muligheder for selv at designe dvd-menuer, så du bestemmer selv, hvordan dvdmenuen skal se ud, og hvordan den skal fungere.

Det lyder måske som et relativt kompliceret arbejde, men DVDStyler gør opgaven nem at løse.

Lav professionelle dvd’er

Med programmet DVDStyler er det muligt at lave dvd’er, der fremstår professionelt med en flot dvd-menu. Vælg eksempelvis dvd-menuens baggrundsbillede ved at trække egne fotos fra Stifinder direkte ind i programmet, og træk lige så mange af programmets indbyggede knapper, som du ønsker og har brug for, ind i dvdmenuens skabelon.

Knapperne fungerer som genveje til bestemte kapitler, som du selv har udvalgt. Videoerne, du har tilføjet, bliver vist i bunden af programvinduet, og herfra kan videoerne inddeles i kapitler, der kan vælges med fjernbetjeningen – præcis som i de dvd-film, du køber i butikkerne – så det er nemt at springe til specifikke tidspunkter i dvd-filmen. Det er også muligt at tilføje forskellige tekstfelter, og du bestemmer ligeledes selv, hvad der skal stå i tekstfelterne, og hvilken skrifttype der skal bruges.

Først skal du vælge en hovedskabelon, som dvd-menunen tager udgangspunkt i, og så er det let selv at modificere det visuelle udtryk med designelementer både fra programmet og computerens harddisk. Det er dog ikke kun udseendet, som kan tilpasses med DVDStyler. Programmet har også flere tekniske tilpasningsmuligheder. Fx kan filmens lyd modificeres, så den virker med et surroundsound-anlæg, eller der kan skiftes billedformat, hvis der er behov for det. Så kan dvd-filmen eksempelvis tilpasses et tv af ældre dato og blive vist i 4:3-formatet i stedet for det moderne 16:9-format.

DVDStyler er automatisk forbundet med Stifinder i Windows, hvilket betyder, at det er en smal sag at trække videoklip og andet materiale, fx fotos, ind i den dvd-menu, du arbejder med, og at placere materialet, lige hvor du har lyst til i dvd-filmen.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.