Bruger du Chrome? Googles altdominerende browser, som nærmest har skubbet konkurrenterne helt af banen i det seneste årti. Eller måske Edge? Microsofts genfødte Windows-browser, som nu findes i en ny og moderne udgave, der for alvor har taget kampen op mod Chromes dominans.

Måske hører du endda til det stærke mindretal, der sværger til Firefox? Den solide browser med fokus på browsertilføjelser og privatliv. Uanset hvilken browser du bruger, kender du sikkert til de utallige problemer, der kan opstå med dem. Tag fx et fænomen, som du med garanti selv har oplevet: hjemmesider, der ikke bliver indlæst ordentligt. Selv i de bedste browsere kan du opleve at blive standset af fejlmeddelelser, når du forsøger at åbne en hjemmeside, som normalt virker problemfrit.

Nogle gange indlæses det meste af siden. I værre tilfælde vises bare et stort blankt felt, hvor der ellers burde være relevant indhold. Et andet kendt browserproblem opstår, når din startside eller søgemaskine pludselig lever sit eget liv. Den slags problemer skyldes ofte browsertilføjelser, men der kan også være andre årsager. Hvis du flere gange har ændret søgemaskinen tilbage til Google, men den alligevel skiftes tilbage til noget andet, er det et kraftigt vink om, at der er brug for en reparation af browseren.

Og alle populære browsere kan heldigvis nulstilles. Det betyder, at alle deres indstillinger sættes tilbage til udgangspunktet. En nulstilling af Chrome vil fx indebære, at Google igen bliver standard-søgemaskine. Du kan sammenligne det med at installere browseren forfra. Det går bare meget, meget hurtigere.

Du beholder bogmærkerne

En nulstilling lyder umiddelbart voldsomt. Bemærk dog, at du hverken mister dine gemte adgangskoder eller bogmærker. Browserhistorikken røres heller ikke. Netop derfor er en nulstilling af din browser et godt og effektivt værktøj – og meget bedre end at installere browseren forfra. Efter nulstillingen kan du hurtigt arbejde videre uden at opleve de problemer, du døjede med før reparationen.

En nulstilling påvirker følgende elementer:

  • Søgemaskinen skiftes tilbage til standardsøgemaskinen (altså Bing i Edge-browseren og Google i både Firefox og Chrome).
  • Startsiden skifter tilbage til de respektive browseres faste velkomstvindue.
  • Indholdsindstillinger nulstilles. Det betyder fx, at sider, som du har givet tilladelse til at bruge kameraet eller sende dig notifikationer, igen får tilladelsen inddraget.
  • Browsertilføjelser deaktiveres (men de afinstalleres ikke).
  • Cookies fjernes.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.