Der var engang en simpel tid, hvor en browser blot var et værktøj, du brugte til at søge efter informationer på nettet på diverse hjemmesider. Ingen vidste, hvem du var, og du kunne frit søge efter produkter uden at blive bombarderet med reklamer for selvsamme produkt i månedsvis efterfølgende.

Men virkeligheden er en helt anden i dag, hvor vi udleverer massevis af data om os selv og vores søgevaner til de såkaldte big tech-firmaer som Google og Microsoft. For hver gang vi åbner Google Chrome eller Microsoft Edge og begiver os ud i internettets afkroge, deler vi alle oplysninger om vores gøren og laden på internettet. Internethistorikken bliver registreret og gemt, og i visse tilfælde bliver vores data tilmed solgt videre til tredjeparter, som på længere sigt kan drage nytte af vores oplysninger i markedsføringsfremstød.

Det kan ikke alene være en ubehagelig tanke, at firmaer således ved, hvad vi foretager os på internettet, og dermed også ved, hvad vi interesserer os for. Det kan også være irriterende, at vores data havner i andres hænder, for datahøsten betyder blandt andet, at vi bliver eksponeret for utallige reklamer og anbefalinger baseret på tidligere søgninger på nettet. Du kan dog forholdsvis nemt slippe for frustrationer og bekymringer om databehandlingen takket været en ny browser. Browseren, der har fået det musikalske navn Vivaldi, beskytter nemlig dit privatliv, så du ikke deler med andre, hvad du foretager dig på, når du er på internettet.

Slip for at blive sporet

Vivaldi-browseren fungerer grundlæggende på samme måde som Google Chrome og Microsoft Edge, da den er baseret på chromium-koden, som Microsoft og Google også bruger. Vivaldi- browseren skiller sig til gengæld ud fra de to populære browsere i forhold til beskyttelsen af dit privatliv. Vivaldi har nemlig ingen adgang til data om din færden på nettet.

I stedet bliver oplysningerne enten krypteret eller gemt lokalt på din pc. Du kan desuden sørge for, at du ikke bliver sporet, ved fx at blokere tredjepartscookies eller ved kun at acceptere cookies, mens du befinder dig på en given hjemmeside. Hvis du synes, at reklamer er irriterende, kan du via Vivaldis indbyggede værktøj også blo kere for dem. Så kan du browse privat og sikkert uden at blive forstyrret af annoncer.

Endelig beskytter Vivaldibrowseren dig også mod phishing på svindel-hjemmesider og skadelige annoncer, der eksempelvis indeholder links til malware. Vivaldi-browseren er dermed en af de sikreste browsere, og du kan hente den gratis i Fordelszonen. Når du har installeret browseren, skal du sætte den op, så den passer perfekt til dine behov, og derefter kan du regne med, at dit privatliv er beskyttet.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.