Googles mailtjeneste, Gmail, åbnede i 2004 i en begrænset beta-version, som kun ganske få brugte. Siden da har Gmail udviklet sig gevaldigt, og i dag har tjenesten over halvanden milliarder brugere på verdensplan.

Er du en af de mange Gmail-brugere, har du måske oplevet, at mailtjenestens udseende ikke har ændret sig meget i de seneste år. Men inden for de seneste måneder er der faktisk kommet en opdatering, der giver Gmail et nyt og friskt udseende og tilmed tilføjer en række nye funktioner til mailtjenesten. Du har muligvis allerede lagt mærke til, at dit Gmail ser anderledes ud, for det nye udseende er automatisk blevet aktiveret hos nogle brugere.

Andre skal selv skifte til den nye visning, før ændringerne træder i kraft. Når det nye udseende er slået til, vil du hurtigt opdage, at alt ikke er er, som det plejer: Visuelt har Gmail fået en grålig baggrund, og i stedet for det rødlige skær, der plejer at præge Gmail, er blå nu den dominerende farve. Der er dog ikke kun tale om en visuel overhaling, for det nye Gmail fungerer også en anelse anderledes og har en række nye funktioner.

Ny oversigt med genveje

Den største ændring i Gmail er en ny menu placeret i venstre side. Den indeholder genveje til en række Googleapps. Google har nemlig ønsket at øge sammenspillet mellem Gmail og de øvrige kommunikationstjenester, så det hele er samlet ét sted.

Oversigten med tjenester omfatter først og fremmest selve Gmail, hvor du læser og skriver e-mails. Du finder også en genvej til Google Chat, som er Googles chatprogram, hvor du kan kommunikere direkte med dine kontakter. Desuden byder den nye menu på en genvej til videochattjenesten Google Meet, hvor du kan afholde videomøder med venner, familie og kolleger. Slutteligt kan du nu også åbne app’en Spaces, der er designet til gruppearbejde i fællessamtaler, direkte fra oversigten i Gmail. Oversigten kan nemt tilpasses, og du kan fx fjerne nogle af genvejene, hvis du gerne vil slippe for at have dem liggende i menuen.

Vi viser naturligvis, hvordan du gør – og hvordan du skifter til det nye udseende i Gmail, hvis det ikke allerede automatisk er slået til på din konto.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.