“Du har vundet en rejse!” - “Køb denne Samsung-telefon med 70% rabat!” - “Tillykke, her er dine 1.304 bitcoins, indløs dem allerede i dag.” Hvis en besked i din indbakke lyder for god til at være sand, så er det formentlig spam.

De irriterende mails, som lover guld og grønne skove, er ikke bare irriterende – de kan også være direkte skadelige. Det er nemlig ikke altid kun reklamemails, som du ikke har bedt om, der ender i din indbakke. Spam kan også have karakter af phishing, hvor afsenderen forsøger at få adgang til dine data, dine konti eller måske endda din computer.

Uanset om der er tale om reklamer eller phishing, er målet i denne artikel det samme: at sætte et bolværk op omkring din indbakke, så du kun får de mails, du ønsker at modtage, og som du reelt kan bruge til noget.

Sådan kan spam undgås

Dermed undgår du at blive lokket til at købe noget, du egentlig ikke ville – eller til at give dine oplysninger væk. Samtidig skal du ikke bruge lang tid på at rense ud og rydde op i din indbakke, fordi der vil være færre forstyrrende mails at slette.

Den gode nyhed i forhold til spam er nemlig, at det kan undgås. Den mindre gode nyhed er dog, at det ikke kan gøres med blot et enkelt klik på en knap; særligt ikke hvis du allerede i forvejen modtager meget spam i indbakken. Løsningen er lige dele forebyggelse og behandling. For hvis du modtager meget spam, har det formentlig noget at gøre med, hvordan du agerer, når du er online.

Deler du fx hyppigt ud af din mailadresse til højre og venstre, og er den frit tilgængelig på nettet, så er der større sandsynlighed for, at du modtager mange spam-mails. Melder du dig til mange konkurrencer, deltager i undersøgelser og lignende, kan du også risikere, at din mail ender de forkerte steder, og at du begynder at modtage spam-mails i din indbakke.

Men der er hjælp at hente, og i denne artikel viser vi dig, hvordan du får gode mailvaner, så du undgår spam – og så viser vi dig også, hvordan du rydder op i din mail, så din indbakke bliver overskuelig.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.