Når du har brugt tid og energi på en fin hjemmeside, er det rigtig ærgerligt, hvis andre ikke kan finde den. De fleste mennesker finder frem til nye hjemmesider på Google – og vil du gerne have din hjemmeside placeret lunt og godt i toppen af søgeresultaterne, hvor de fleste klikker, så kræver det lidt arbejde udover bare at lave en god side.

Den slags arbejde kaldes også SEO, der står for “search engine optimization” – eller søgemaskineoptimering på dansk. Det handler simpelthen om at optimere din hjemmeside, så Google vil vise den højt blandt alle de andre søgeresultater, som din hjemmeside konkurrerer med.

Derfor arbejder eksempelvis virksomheder meget systematisk og professionelt med SEO, da der er mange besøgende og dermed penge at tjene ved at have en hjemmeside højt i søgeresultaterne. Det er nemlig kun her, langt de fleste klikker, når de søger efter noget.

Google straffer tunge sider

Men du behøver altså ikke være en stor virksomhed for at lave SEO-arbejde – mindre kan også gøre det. I denne artikel giver vi dig en god håndfuld gode råd og værktøjer til, hvordan du optimerer din egen hjemmeside, så den kommer til at rangere højere i Googles søgeresultater.

Hvad enten du har en hjemmeside om din hobby, en lille butik eller måske en forening eller klub, som gerne skal tiltrække nogle nye medlemmer. Det er blandt andet vigtigt, at din hjemmeside ikke er for tung og lang tid om at blive indlæst. Den bliver fx langsom, hvis du har rigtig meget indhold på én side og måske har mange billeder i høj opløsning.

Den slags straffer Google hårdt, fordi mange brugere er utålmodige og vil have hurtige resultater. Det er også vigtigt, at siden vises fint på en mobil, for mere og mere trafik kommer i dag fra telefoner og tablets frem for almindelige computere.

Men: Der findes ingen fuldstændig skudsikker metode til at få din hjemmeside højt op blandt Googles resultater. Der er hundredvis af ganske komplicerede algoritmer og tekniske aspekter, der spiller ind, når Google rangerer hjemmesider – og de fleste kender kun Google selv. Derfor bliver du heller aldrig rigtig færdig med at optimere din hjemmeside, for den skal opdateres løbende.

Følger du de råd og tips, vi giver på de kommende sider, er du dog allerede kommet langt i arbejdet med at få sendt din hjemmeside til tops blandt Googles søgeresultater.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.