I år var det min tur til at afholde den store, årlige familiefest. Det betyder, at slægtninge fra hele landet skal mødes og hygge og deltage i en stribe aktiviteter. Og det betyder selvsagt også en del logistik: kontaktinformation, rutevejledninger, billeder, menuer til spisning og et væld af anden information, som skal kommunikeres til en hel masse mennesker.

Den løsning, jeg valgte, var en enkel og overskuelig hjemmeside, der rummede alt, hvad man som deltager skulle bruge. Hjemmesiden tog cirka en time at lave. Den var et stort hit blandt familiemedlemmer af alle aldre, da det var nemt, hurtigt og overskueligt at finde al information, og da det hele var samlet ét sted frem for at blive spredt mellem Messengerbeskeder, mails og telefonopkald.

Familiefest-hjemmesiden illustrerer to vigtige pointer om hjemmesider: Den første er, at det ikke behøver tage lang tid at lave en hjemmeside. Det kan klares på fem minutter, men du kan også bruge lidt længere. Jeg brugte en time på min hjemmeside og fik et hæderligt resultat. Tidligere kunne det tage både dage og uger at få en ordentlig hjemmeside på benene. Den anden pointe er, at en hjemmeside ikke behøver være et mesterværk, stor eller prangende.

Den skal blot indeholde den information, som de besøgende efterspørger. I dette tilfælde al information vedrørende festen, som fx tidspunkt, lokation, hvad der skal medbringes, priser og så videre.

Hav et klart formål

Men en hjemmeside kan være så meget andet. Fx en samling af familiens ønskesedler, så de nemt kan deles med familie og venner, frem for at alle skal sende sms’er, mails eller andre former for beskeder frem og tilbage. Og så kan ønskesedlen bare opdateres løbende hvert år, ef terhånden som ønskerne bliver opfyldt. Hjemmesiden kan så være lige så simpel eller kompliceret, som man ønsker sig.

Du vælger eksempelvis selv, om der skal være billeder af de ting, der er på ønskesedlen, eller der måske også skal være links til, hvor man kan købe gaverne. Eller ønskesedlen kan holdes helt simpel blot med tekst. En hjemmeside behøver altså ikke være noget stort og komplekst, og du kan også godt gøre op med forestillingen om, at du kun kan have en enkelt hjemmeside.

Med Google Sites er det så nemt at lave en hjemmeside, at du på kort tid kan lave adskillige af dem. En med familiens ønskesedler, en med information om den årlige familiefest, en hjemmeside med billeder fra familiens fotoalbum, og en hjemmeside til din forening. Mulighederne er mange, men grundbehovet er det samme: Du har noget indhold, enten tekst, billeder, video eller lignende, som du gerne vil dele med andre. Og gerne på en lukket platform, som du selv styrer.

Den mulighed får du med Google Sites. Det vigtigte ved en hjemmeside er, at du har et klart formål med den. I denne artikel giver vi dig værktøjerne til at komme i gang med at bruge Google Sites og lave din helt egen hjemmeside. Hvad din hjemmeside, eller flere hjemmesider, skal handle om, det er helt op til dig. I første afsnit viser vi, hvordan du opretter en hjemmeside og dernæst tilføjer tekst og billeder. I de kommende afsnit kan du også læse, hvordan du indsætter forskellige typer af indhold, hvordan du ændrer udseendet – og endelig hvordan du deler din hjemmeside.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.