For nogle få måneder siden vidste jeg ikke, at der fandtes hjemmesider, der kunne fungere som programmer på min computer. Og jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke kunne se formålet, første gang jeg hørte om fænomenet. Jeg var skeptisk, for hjemmesiderne fungerede jo sådan set fint, som de var. Det kunne ikke blive bedre, var min holdning. Men det var kun, indtil jeg prøvede det første gang og opdagede, at det faktisk var en mindre revolution.

Og hvad hedder den revolution så? Jo, fagfolkene taler om “Progressive Web Apps”, forkortet “PWA”. For nemheds skyld kalder vi dem simpelthen “web-apps” i denne artikel. Det er hjemmesidetjenester, der installeres som programmer på din pc. Det giver en stribe fordele i forhold til almindelige hjemmesider.

Et godt eksempel er hjemmesiden Google Photos, som du måske allerede bruger til at styre familiens billeder. Den kan du med få klik lave om til et velfungerende program til din Windows-pc, hvis du har Chrome som browser. Programmet kan derefter åbnes via en genvej på Skrivebordet, på proceslinjen eller fra startmenuen – helt som du kender det fra almindelige pc-programmer.

Dette indhold er kun for abonnenter

Log ind i Fordelszonen for at se indholdet.
Endnu ikke abonnent? Prøv for kun 29 kr.
  • Som abonnent får du:
  • Adgang til over 500 sikre og gennemtestede programmer
  • Grundige vejledninger på dansk
  • Adgang til at stille tekniske spørgsmål døgnet rundt
  • De nyeste test og anmeldelser
  • De seneste 12 udgaver af magasinet digitalt
  • Det trykte magasin leveret til døren
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.