Routere er traditionelt nogle lidt usynlige apparater. Vi stiller dem tæt på stedet, hvor den kablede internetforbindelse kommer ind i huset, og så står de bare og passer sig selv og fordeler netværkstrafikken i huset.

Sådan er det ikke med de seks routere, vi har testet på de næste sider. De er små og lette at transportere, og i stedet for et kabel af fiber eller kobber bruger de den samme trådløse dataforbindelse til 4G- eller 5G-netværket, som din telefon også bruger, når den skal have adgang til internettet. Det betyder, at routerne kan placeres, lige hvor du har brug for dem.

Nogle af dem, vi har med i testen, har endda indbygget batteri, så du er helt uafhængig af kabler og kan dele internetforbindelsen i fx bilen. Det er oplagt at bruge denne type routere på steder, hvor det slet ikke er muligt at få en kabelforbindelse, fx i et øde beliggende sommerhus eller en campingvogn. Routerne bruger en teknologi, som først med 4G – og nu også 5G – er blevet så moden, at den kan fungere som et brugbart alternativ til en lidt langsom kablet forbindelse.

Det eneste, du skal have ud over routeren, er et simkort med et tilknyttet data-abonnement. Du kan eventuelt prøve simkortet i en telefon, før du køber en router, så du sikrer dig, at mobildækningen er god nok, hvor du skal bruge routeren. Hvis du er lidt mere ambitiøs med hensyn til at bruge mobildata til at levere internet til dit hjem, kan vi anbefale at tage et kig i Testzonen på vores hjemmeside, hvor vi for nylig testede et sublimt (og dyrt) mesh-sæt, der ved hjælp af en 5G-forbindelse leverer internet til hele huset. Mesh er en særlig type netværk med større rækkevidde.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.