Her på bladet har vi i flere år testet såkaldte smart home-produkter – og den største udfordring har altid været, at der mangler noget, som binder de forskellige produkter sammen. Det er alt for besværligt at åbne én app for at tænde lyset, en anden for at lytte til musik og en tredje for at rulle gardinerne ned.

Siden det svenske møbelfirma IKEA i 2017 gik ind på markedet for appstyrede produkter, har de løbende udvidet sortimentet – og der kommer helt sikkert mere til. Allerede i dag er det muligt at styre både lys, gardiner, musik og stikkontakter i ét og samme system, og det er altså langt mere brugervenligt end at sætte sig ind i forskellige systemer. Samtidig er IKEA kendt for at lave vejledninger, som kan forstås af alle, og det er især en fordel med smart home-udstyr, der kan være både teknisk besværligt og kringlet at sætte op. Selv prisen ligger et stykke fra de fleste konkurrenter. Hvor du med IKEAs startsæt får to hvide pærer, en gateway til routeren og en fjernbetjening til 499 kroner, tager den største konkurrent, Philips Hue, 200-500 kroner mere for samme type udstyr.

Og så kommer du ikke udenom, at fx gardinerne skal købes af en anden producent og dermed styres af en helt anden app. Det er grunden til, at vi til denne artikel har valgt at købe det nødvendige udstyr hos IKEA og ikke hos fx Philips, Luxaflex, Osram, Sonos eller andre smart home-producenter. Det er ganske enkelt billigere og nemmere – men kan selvfølgelig kun anbefales, hvis det i øvrigt ellers virker. Som med IKEAs vejledninger til at samle møbler er instruktionerne i firmaets egen smart home-app også på forståeligt dansk og hjælper dig godt på vej. Som du kan læse i guiden, oplevede vi dog også adskillige gnidninger undervejs i installationen.

Kvaliteten af IKEAs Trådfri-serie er overraskende god. Byggekvaliteten og materialevalget er ikke helt på højde med fx Philips Hue, men man føler alligevel, at man får meget for pengene. Og med IKEAs startsæt til 499 kroner har du allerede lagt grundstenene til dit nye, smarte hjem.

Dette indhold er kun for abonnenter

Log ind i Fordelszonen for at se indholdet.
Endnu ikke abonnent? Prøv for kun 29 kr.
  • Som abonnent får du:
  • Adgang til over 500 sikre og gennemtestede programmer
  • Grundige vejledninger på dansk
  • Adgang til at stille tekniske spørgsmål døgnet rundt
  • De nyeste test og anmeldelser
  • De seneste 12 udgaver af magasinet digitalt
  • Det trykte magasin leveret til døren
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.