Du tror måske, at det kun er din browser, der bruger din internetforbindelse, når du fx besøger en hjemmeside – men det er langtfra tilfældet. Så snart du tænder din pc med Windows, begynder forskellige programmer og indbyggede tjenester straks at sende og modtage masser af data på nettet. Tidligere har det været umuligt at danne sig et overblik over, hvilke programmer og tjenester på pc’en der bruger din netforbindelse, men med det nye program GlassWire fra Fordelszonen får du en komplet viden om alle netværksaktiviteter på pc’en.

Programmet viser en flot graf over alle de data, der sendes og modtages af din pc, og når du klikker nærmere ind på punkterne, kan du se, hvilke programmer der har sendt eller modtaget data på det specifikke tidspunkt. Du kan endda se, hvilke servere på nettet de har kommunikeret med og hvordan – altså om det fx er hjemmesidetrafik, FTP-trafik eller mails til din mailserver.

Med GlassWire får du også en god indikation af, hvad du bruger din internetforbindelse på over tid. I programmet kan du nemlig få vist netværkstrafikken en hel måned tilbage, og så er det hurtigt at udpege de steder, hvor graferne er højest og du dermed har brugt mest data. Oftest vil det være Windows’ indbyggede opdateringstjeneste og din browser, som står for hovedmængden af den data, du forbruger på internettet, men hvis GlassWire alligevel afslører andre programmer med et stort dataforbrug, kan du nu nemt finde frem til dem og fjerne dem via Windows’ Kontrolpanel.

Dette indhold er kun for abonnenter

Log ind i Fordelszonen for at se indholdet.
Endnu ikke abonnent? Prøv for kun 29 kr.
  • Som abonnent får du:
  • Adgang til over 500 sikre og gennemtestede programmer
  • Grundige vejledninger på dansk
  • Adgang til at stille tekniske spørgsmål døgnet rundt
  • De nyeste test og anmeldelser
  • De seneste 12 udgaver af magasinet digitalt
  • Det trykte magasin leveret til døren
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.