Det kan godt være, at smartwatches har en tendens til at ligne hinanden en del i det ydre, men du skal ikke lade dig narre. Der er nemlig kæmpe forskel på, hvad de avancerede ure kan udrette, og ikke mindst hvad de koster.

Hvilket ur du skal købe, afhænger i høj grad af, hvilken telefon du skal bruge uret sammen med. Apple Watch kan fx kun bruges sammen med en iPhone, og så er du altså som Android-bruger nødt til at finde dig noget andet. Du er også nødt til at gøre dig klart, hvad du skal bruge uret til. Nogle ure er først og fremmest et supplement til din telefon. De gør det muligt at sende sms’er og modtage telefonopkald på uret, uden at du skal døje med at have telefonen op af lommen.

Andre ure er skabt til at være helbredsmålere, der holder øje med fx din puls, dine daglige skridt eller iltmætningen i dit blod. Og så skal du være opmærksom på, at batteritiden ikke er som i et almindeligt armbåndsur, hvor du som regel kan gå i flere år uden på noget tidspunkt at skulle bekymre dig om at skifte batteri i uret. De smartwatches, der er bedst til at holde strøm, kan blot køre et par uger på en opladning.

De mest forslugne modeller kan endda kun holdes kørende i et døgns tid på en opladning. Vores erfaring, efter at have gået rundt med de seks smartwatches her i testen, er, at man meget hurtigt bliver træt af at skulle oplade sit ur hver evig eneste dag. Den gode nyhed er dog, at de fleste af urene er nemme at lade op. Du skal ofte blot klikke en magnetisk oplader fast på urets bagside for at få fyldt strøm på.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.