Efter at have tilbragt nogle uger i selskab med tidens bedste smarture har vi vænnet os så meget til at kunne overvåge vores fysiske aktivitetsniveau og vores søvnmønstre, at det pludselig er svært at se, hvordan vi overhovedet har kunnet klare os uden.

Det var måske lidt svært at se fordelene ved den første generation af egentlige smartwatches for seks år siden. Det var mestendels bare en dyr og besværlig anordning til at vise, hvad klokken var. Men den tid er for længst forbi, og de nyeste ure kan bruges til både at føre telefonsamtaler og holde øje med mange aspekter af dit helbred. Det er nærmest som at have en lille personlig computer på armen: Du kan se nye beskeder, få vejrudsigter, finde vej, styre musik og udskifte urskiver efter behov.

Avancerede sensorer på bagsiden af uret kan kigge ind under huden på dit håndled og både måle din puls og fortælle dig, hvad iltindholdet er i dit blod.

Urene fungerer i samspil med din telefon, og på den kan du se de mange forskellige data, uret måler, i flotte og overskuelige præsentationer, så du fx nemt kan følge kvaliteten af din søvn gennem en hel måned.

De fleste ure virker både med iPhone og Android-telefoner, og det er faktisk kun testens vinder fra Apple, der insisterer på udelukkende at virke sammen med firmaets egne telefoner. Hvis du har en Android-telefon, som de fleste af os har, må du derfor se dig om efter et andet ur. Det gør nu heller ikke så meget, for der findes virkelig vellykkede ure udover Apple Watch.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.