ChatGPT har været her og der og alle vegne de senere år, og der har været skrevet utallige artikler om den kunstige intelligens. Om hvordan den vil ændre verden fuldstændig, gøre nogle jobs helt overflødige og hvordan det måske kan blive enden for menneskeheden.

Nogle forudsigelser vil nok holde stik, mens andre formentlig vil være lige så forkerte, som da man i sin tid udråbte internettet til en gumpetung døgnflue. Uanset hvad man mener om kunstig intelligens, kan der ikke herske nogen tvivl om, at det kan være et nyttigt værktøj til en række forskellige opgaver. Dette kursus kan hjælpe dig godt i gang, uanset om du allerede har prøvet ChatGPT, eller om du endnu har din første prompt til gode.

Det kan ChatGPT

I denne artikel vil vi vise dig, hvad ChatGPT rent faktisk kan bruges til. Vi vil ikke forsøge at forudsige, hvordan værktøjet vil forandre verden og slå revner i selve samfundets fundament; i stedet vil vi nøgternt og lavpraktisk give dig masser af konkrete eksempler på, hvordan du kan bruge værktøjet til at løse de opgaver, som ikke i sig selv er specielt sjove, men kan være monotone og ensformige.

For hvis en pc lige så godt kan løse de opgaver på en tilfredsstillende måde, hvorfor så ikke lade den gøre det?

Alle kan være med

Udover konkrete eksempler viser vi dig også trin for trin, hvordan du bruger værktøjet. Lige fra at oprette dig som bruger, til at indtaste din første prompt, altså det tekstystykke, du fodrer den kunstige intelligens med, og herefter til at lære at bruge de mere avancerede funktioner i ChatGPT.

På den måde bliver denne serie både relevant for dig, som aldrig nogensinde har brugt ChatGPT før, og for dig, som så småt har forsøgt sig med værktøjet og erfaret, hvor kraftfuld en størrelse, der er tale om. Vores kursus er delt op i tre dele, som du kan læse mere om i oversigten her til højre. God fornøjelse!

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.