Samarbejdet mellem min pc og mobil har altid voldt mig problemer – og adgangskoder er det mest forvirrende. Jeg har svært ved at gennemskue, hvorfor jeg nogle gange kan logge automatisk ind på en hjemmeside på mobilen, mens jeg andre gange skal indtaste den samme adgangskode, som jeg ved er gemt i pc’ens browser.

Men nu har Microsoft netop taget et gevaldigt skridt i bestræbelserne på at hjælpe mig med adgangskoderne: Microsoft-browseren Edge og app’en Microsoft Authenticator gør det nemlig muligt at forbinde din browser og din telefon på en smart måde. Kort fortalt indebærer samarbejdet mellem pc og mobil, at telefonen får adgang til alle de koder, som browseren allerede indsætter for dig.

Hvis du fx logger automatisk ind på Netflix-hjemmesiden i din browser, gør du det også i browseren på din telefon.

Virker automatisk i alle apps

Men værktøjet er faktisk endnu smartere: Når du først har fået adgangskoderne fra Edge over på mobilen, kan de nemlig benyttes i en hvilken som helst browser. Ja, faktisk i en hvilken som helst app. Forestil dig fx, at du har hentet app’en Netflix til din telefon.

Netflix har du tit brugt på pc’en, hvor browseren logger ind for dig. Men kan du huske din kode nu, hvor du skal logge ind på Netflix-app’en? Det kan jeg i hvert fald typisk ikke. Men det behøver du heller ikke fremover. Koden indsættes for dig, før du når at se dig om.

I artiklen her viser vi dig, hvordan du kobler Edge-browseren på din pc sammen med Authenticatorapp’en på din telefon. Det bliver en stor hjælp for dig i hverdagen.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.