Vi kommer ikke uden om det: Den helt store og altoverskyggende årsag til mistede filer er et sekunds uopmærksomhed – fra din side. Det sker hele tiden, og det sker for os alle.

Selv med moderne internetløsninger som Dropbox og Google Drev har du mulighed for at klikke “Ja” i en dialogboks og slette en masser filer permanent på både din computer og fra dit lager på nettet. Du sidder måske med en fornemmelse af, at det næppe går helt galt. Selv hvis du sletter dine filer, har du jo en livline i programmer, der kan gendanne filerne.

Det er bare en usikker metode at læne sig op ad. Opdager du ikke dit uheld i tide, er filerne uigenkaldeligt væk på din harddisk.

Ransomware lurer også

Som om dine egne mulige fejlgreb ikke var nok, skal du også tage stilling til en udefrakommende trussel mod dine filer: ransomware. De seneste år er angreb med ransomware taget til i omfang. Den slemme virusform låser dine billeder, dokumenter og andre vigtige filer, som du ikke får igen, før du har betalt en løsesum til bagmændene.

Også her kan backup dog heldigvis være en meget effektiv modgift. Udstyret med programmet MiniTool ShadowMaker og en ekstern harddisk kan du afbøde de værste konsekvenser af ransomware. Ransomware-angreb kan i øvrigt også ramme filer på eksterne harddiske, som er sluttet til den angrebne pc. Derfor anbefaler vi, at du frakobler din eksterne harddisk efter hver backup og gemmer den et sikkert sted.

Hvis du bruger Mini- Tools tidsindstillede backup, får du besked, når det er tid til endnu en backup. Du behøver med andre ord ikke selv huske på det. Vi anbefaler, at du kommer i gang med din backup snarest muligt. Hent MiniTool ShadowMaker Free i Fordelszonen, installer det på computeren, og få dine filer i sikkerhed med din første backup allerede i dag.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.