Om en måned er det ifølge kalenderen atter forår i Danmark, og med det følger naturligvis forberedelsen af haven, som skal ryddes for efterårets løv og trimmes i de ujævne kanter. Måske har du også planer om at ændre på udseendet af din have eller tilføje nogle ekstra træer eller planter dette forår?

Så er nu et godt tidspunkt at starte. Om en måned eller to, hvor frosten normalt er væk fra jorden, hvor der stadig er rigelige mængder nedbør og solen endnu ikke bager ned i haven med fuld intensitet, er det et af årets to gunstigste tidspunkter at sætte planter i jorden. Derfor kan du allerede nu begynde at drømme om, hvordan du ønsker at haven skal se ud, så du får fuldt udbytte af den og dine nye ideer den kommende sommer.

Det kunne fx være, at du drømmer om en ny stor træterrasse, en pavillon midt i haven, at flytte nogle buske til den anden side af haven eller at tilplante et nyt blomsterbed eller sætte en række tujaer til at sikre privatlivet mod den offentlige vej. De ideer kan du nu planlægge på din pc. Med programmet DreamPlan Home Design, som du finder i Fordelszonen, kan du både tegne dit hus, hjemmets indre linjer og omgivelserne på din grund.

Programmet rummer et utroligt antal indbyggede elementer, som du kan sætte ind på din tegning. Du kan fx tegne din grund og dit hus ind på grunden, før du går i gang med at designe selve haven. I havedelen kan du vælge mellem en lang række planter, blomster og træer, som du kan tilføje til din tegning i forskellige størrelser. Du be stemmer selv, om du vil arbejde i 2D eller 3D – eller en kombination af begge. Du kan fx tegne i 2D, hvor du ser din grund fra oven, og hver gang du vil have en fornemmelse af, hvordan din placering af planterne ser ud, kan du skifte til 3D og få et mere realistisk syn på tegningen og planterne. Det er næsten, som om foråret er kommet tidligt, når du først går i gang med at projektere dine havedrømme på pc’en allerede her i februar.

Når du er færdig med at designe din nye have, eller blot har sat nogle ekstra planter ind eller flyttet et bed, kan du udskrive din komplette tegning i enten 2D eller flot 3D. Den er praktisk at have i hånden, når du snart bevæger dig ud i haven med spade, rive og kultivator.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.