Blev billedet ikke helt, som du havde ønsket? Eller ville du i virkeligheden hellere have Eiffeltårnet som baggrund? Så er løsningen en omgang billedredigering. Her kan alt nemlig lade sig gøre: Du kan fjerne objekter fra dine billeder, hvis de er i vejen, eller ændre størrelsen på et objekt. Du kan også sætte flere billeder sammen til ét billede eller blot tilføje effekter eller tekst til et billede for at gøre det mere spændende.

Normalt kræver den slags, at du investerer i et hundedyrt program som Photoshop. Men det behøver du faktisk ikke. Der findes nemlig udmærkede gratis alternativer, som er så gode, at de kan løse langt de fleste af de opgaver, der ellers skulle klares i Photoshop. I denne skole lærer vi dig i løbet af tre afsnit, hvordan du bruger det forrygende billedbehandlingsprogram Krita, som du kan hente gratis i Fordelszonen.

Både i udseende og funktionalitet minder programmet meget om Photoshop. I første afsnit lærer vi dig, hvordan du fritlægger objekter og arbejder med lag i programmet.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.