Hvis man spørger undertegnede, er computerspil uden tvivl i top 10 over verdens bedste opfindelser. Spil er nemlig ikke kun sjov underholdning. De er ofte også tankevækkende og lærerige – og når du først har investeret i et spil én gang, kan det som regel spilles igen og igen på flere forskellige måder.

Computerspil kan også have en nærmest terapeutisk effekt og bruges som et afbræk fra den travle hverdag. Nogle mennesker lever endda af at spille. Spil som fx skydespillet Counter Strike er i dag en sportsgren, hvor professionelle spillere tjener store summer penge ved computeren, og hvor millioner af fans verden over følger med, når de største spillere dyster mod hinanden.

Sådan har spilverdenen dog bestemt ikke altid været – og selv om de nyeste spil i dag er en milliardindustri, er vi faktisk mange, der foretrækker de klassiske spil som Wolfenstein 3D og det første Civilization-spil.

Et glædeligt gensyn

De gode gamle spil fra 80’erne og 90’erne er for mange pc-brugeres vedkommende det første bekendtskab med computerspil. Spillene blev for det meste udviklet til at køre på det gamle operativsystem MS-DOS, som for længst er forældet, og moderne pc'er er som udgangspunkt ikke længere kompatible med de gamle spil. Det betyder dog ikke, at de ikke kan spilles i dag. Der findes nemlig tjenester på nettet, hvor spillene kan spilles helt gratis og lovligt. Play Classic Games er en af de sider, og den har et stort bibliotek med næsten alle tænkelige gamle spil.

På hjemmesiden, der er udviklet af en gruppe spilentusiaster, kan du finde alt fra Duke Nukem 3D og Minestryger til Sim City 2000 og Super Mario. Det er dog ikke muligt at gemme sine fremskridt i et spil på siden og indlæse dem igen senere – du starter altså forfra hver gang. Til gengæld kan du få et glædeligt gensyn med de gode gamle klassikere og bekrige nazister i Wolfenstein 3D eller bygge din egen storby i Sim City. Men pas på: Spillene er lige så vanedannende i dag, som de var i gamle dage.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.