Mange af os forbinder det med en omstændelig og lidt uoverskuelig opgave at lægge et brugbart budget for privatøkonomien.

Man kan nemt bruge timer og atter timer på at sidde med papir og lommeregner – og hvis der skal tilføjes eller fjernes noget i budgettet, når du endelig er færdig med at lægge det, må du hive regnemaskinen frem igen og starte forfra.

Men der er godt nyt, for den gammeldags metode med papir, blyant og lommeregner er langt fra fremgangsmåden i dag. Fx findes regnearksprogrammet Excel, der er designet til at gøre livet lettere for dig, når det kommer til beregninger. Og du kan også nemt bruge programmet til at lægge et budget.

Her på Komputer for alle har vi nu endda gjort det endnu lettere for dig at lægge budget med Excel eller et andet regneark, for vi har lavet en skabelon, som du frit kan hente fra Fordelszonen og bruge, som det passer dig.

Tilpas nemt budgettet

I det budgetark, vi har lavet til dig, har vi angivet langt de fleste udgiftsposter, du normalt finder i et budget – fx husleje, forsikringer og lån. Hvis du synes, at der mangler en post, kan du nemt tilføje den. Du kan også fjerne eller redigere andre poster, hvis de ikke er relevante for dig. Det gælder både udgifterne og indtægterne.

Hvis du eksempelvis tjener penge på at udleje et værelse, kan du nemt tilføje den indtægtskilde til budgettet. Så kan du få budgetarket til at passe perfekt til din egen privatøkonomi.

Når du har angivet alle posterne, skal du blot fylde dem ud med de beløb, der passer. Så klarer regnearket matematikken for dig. Hvis du på et tidspunkt opdager, at du har tastet forkert i en post, sletter du blot det forkerte tal og skriver det korrekte. Regnearket sørger så for automatisk at regne ud, hvad de nye tal betyder for resten af budgettet, så dine ændringer slår ud i hele regnearket.

På den måde kan du med det samme blive klogere på dine udgifter og se, hvad du har at gøre godt med, uanset om du vil købe en ny pc, bil eller måske et hus.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.