Apple har længe haft fat i den lange ende, når det handler om at tildele genveje til skærmens hjørner. På Mac-computere kan du nemlig få programmer til at åbne eller køre bestemte kommandoer som at låse skærmen eller minimere eller maksimere vinduer ved blot at føre musemarkøren op i et af hjørnerne på skærmen. Det er stadig ikke muligt i Windows, men det bliver det takket være programmet Preme.

Med programmet Preme kan du blandt andet vælge at minimere alle vinduer og se Skrivebordet ved at føre pilen op i venstre hjørne. Du kan tildele alle fire hjørner af skærmen genveje til at åbne en fil eller køre et program. Det eneste, du skal gøre, er at vælge, hvordan genvejen skal virke - fx at starte et program - og hvilket program der skal starte. Derefter bliver genvejene automatisk aktiveret, når du fører musen ud i et af skærmens hjørner.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.