Lejekontrakter, kvitteringer eller vigtige dokumenter fra banken. PDF-dokumenter bliver dagligt brugt til næsten alt, og det er der masser af gode grunde til. For der er mange fordele ved PDF’er, som ikke gælder for andre tekstformater som fx docx-filer fra Word. Den måske største fordel ved PDF-filer er, at dokumenterne kan åbnes og læses uden problemer på stort set alle enheder, og at et PDF-dokument vil se fuldstændig ens ud, uanset om det er åbnet på en tablet, en pc eller den nyeste smartphone.

Der findes dog også ulemper ved PDF-dokumenter, og den største af dem er, at det nærmest er umuligt at redigere i PDF’er, når de først er blevet skabt, fx som eksport fra et tekstbehandlingsprogram. Hvis du derefter opdager en fejl i et PDF-dokument, eller hvis PDF’en skal have tilføjet en smule tekst, er du nødt til at redigere det originale tekstdokument, som PDF’en blev lavet fra, og gemme det hele som PDF igen. Eller værre endnu:

Hvis du slet ikke har et originalt tekstdokument at redigere i, skal hele PDF-dokumentets indhold først kopieres og derefter indsættes i et tekstbehandlingsprogram, hvilket vil lave fuldstændig om i dokumentets udseende.

Løsningen er SwifDoo PDF

PDF-filer kan som udgangspunkt nemlig ikke redigeres, medmindre man bruger et program, der er designet til formålet. Det mest udbredte program til den slags hedder Acrobat Pro. Det er rigtig godt og fungerer efter hensigten, men prisen er også skyhøj.

Men i Fordelszonen kan du som læser af Komputer for alle nu hente PDFredigeringsprogrammet SwifDoo PDF fuldstændig gratis. Og så kan du uden problemer redigere teksten, grafikken eller billederne i et PDF-dokument. Når du redigerer teksten i et PDFdokument, bruger programmet automatisk den skrifttype, teksten oprindeligt er blevet skrevet med. Du slipper dermed for at skulle bruge et tekstbehandlingsprogram, når teksten skal rettes til, eller der skal tilføjes nye afsnit.

Trænger et PDF-dokument til et visuelt pift, er det også muligt at til føje fotos til dokumentet eller at understrege og fremhæve tekstpassager. Og som noget ekstra smart kan du let indsætte vandmærker, stempler og din underskrift i et hvilket som helst PDF-dokument. SwifDoo PDF koster normalt cirka 450 kroner for et års brug, men du slipper for at betale, hvis du henter programmet i Fordelszonen. Du skal blot huske at registrere dig og aktivere din licens med en særlig licensnøgle. Licensnøglen finder du på programmets side i Fordelszonen, hvor vi også guider dig gennem registreringen.

Læs mere om programmet på producentens hjemmeside her.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.