Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har forsøgt at skrive mit kordeord på en hjemmeside – blot for at få at vide, at det ikke er den rigtige kode. Også selvom jeg er helt sikker på, at koden er rigtig. En sådan seance kan sagtens vare en fem-seks loginforsøg, før jeg indser problemet: at Caps Lock lyser grønt og er slået til på mit tastatur, så alle bogstaverne i kodeordet fejlagtigt bliver skrevet med stort. Det er netop den slags situationer, du kan undgå med det nye program Map- Keyboard fra Fordelszonen. Det gør dig nemlig i stand til at slå knapper på dit tastatur helt fra, så du ikke rammer dem ved et tilfælde. Jeg bruger fx aldrig Caps Lock, når jeg skal skrive med store bogstaver, men i stedet Shift-tasten, så faktisk er Caps Lock kun i vejen for mig. Derfor har jeg nu deaktiveret den helt.

Lav tasterne helt om

Programmet kan dog mere end det; du kan nemlig også give tasterne nye funktioner. Det har jeg udnyttet, så min F1-tast nu i stedet er en PrintScreen-knap, som tager skærmskud i Windows. Det er praktisk, da jeg tager mange skærmskud i bladets tjeneste – og F1-tasten kan jeg nemt nå med venstre hånd. Så kan højre hånd blive på musen, og jeg kan arbejde langt hurtigere. På de næste sider viser jeg dig, hvordan du selv kan bruge MapKeyboard.

Dette indhold er kun for abonnenter

Log ind i Fordelszonen for at se indholdet.
Endnu ikke abonnent? Prøv for kun 29 kr.
  • Som abonnent får du:
  • Adgang til over 500 sikre og gennemtestede programmer
  • Grundige vejledninger på dansk
  • Adgang til at stille tekniske spørgsmål døgnet rundt
  • De nyeste test og anmeldelser
  • De seneste 12 udgaver af magasinet digitalt
  • Det trykte magasin leveret til døren
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.