Hvis den lille pil på skærmen på magisk vis begynder at bevæge sig af sig selv og en fremmed magt ser ud til at styre din computer, ja, så plejer det at være et ganske skidt tegn, som bør få alle alarmklokker til at bimle og bamle og henføre dig i det allerhøjeste alarmberedskab. Det er nemlig et sikkert tegn på, at en hacker har overtaget kontrollen med din computer og dermed også dine data og filer.

Men det kan heldigvis også være tegn på det stik modsatte, hvis din computer agerer helt af sig selv. For du kan også selv vælge at give andre personer midlertidigt ejerskab over din computer, så de kan give en hjælpende hånd, hvis du fx er stødt på problemer på din computer, du ikke selv kan håndtere.

Som at være der selv

Det kan lade sig gøre med programmet TeamViewer. Med det installeret på din computer kan du overtage kontrollen med en anden computer, fuldstændig som hvis du sad foran den. Det kan lade sig gøre, fordi vi i dag har så kraftige internetforbindelser, at billedet fra din vens computer kan blive streamet til din computer med minimal forsinkelse.

Så når du bevæger musen på din egen computer, vil den med få millisekunders forsinkelse også bevæge sig på din vens computer. Det giver illusionen af, at du sidder foran den fremmede computer – selv om du i virkeligeheden kan sidde flere hundrede kilometer væk bag din egen computerskærm.

Perfekt til bøvlede problemer

Programmet er utrolig nyttigt, hvis du fx har en ven eller et familiemedlem, som har et problem på computeren, der er vanskeligt at løse, og hvor der skal laves noget avanceret fejlsøgning for at finde den korrekte løsning på problemet.

Det er eksempelvis let at identificere, at en computer kører langsomt – men det er langt sværere at stille en diagnose og finde ud af, præcis hvorfor den kører langsomt. Det er desuden langt nemmere at finde en forklaring og afhjælpe problemet, hvis du selv sidder ved computeren. Så vil det hurtigt åbenbare sig, om problemet skyldes malware, om pc’en er overfyldt med gamle, store filer, eller om der måske er tale om en defekt harddisk, der er ved at være mæt af dage, og som der derfor skal tages en sikkerhedskopi af med henblik på udskiftning.

Den slags problemer kan være svære at forklare andre, men er altså nemmere at opdage, når du selv sidder ved computeren ved hjælp af TeamViewer.

Hent artiklen som PDF

For at bruge TeamViewer kræves det, at I begge to har TeamViewer-programmet installeret på jeres computere; både på den pc, der skal fjernstyres, og på den, der skal styres fra. På computerne skal programmet startes op, og der skal indtastes et bruger- ID og en kode, som programmet selv genererer.

For at gøre det så enkelt som muligt for både dig og den, der skal have hjælp, har vi lagt denne artikel i Fordelszonen som en PDF, der kan hentes gratis. Det samme gælder selve programmet TeamViewer. Så helt undtagelsesvist kan både program og guide hentes kvit og frit i Fordelszonen, også af din ven, der måske ikke er abonnent på bladet.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.